MEV i Veleučilište Ivanić-Grad – studij biomedicine i zdravstva

Dekani Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i Veleučilišta Ivanić-Grad, Igor Klopotan i Mile Marinčić, u utorak su na MEV-u potpisali sporazum o združenom studijskom programu, stručnom prijediplomskom studiju Medicinsko-laboratorijska dijagnostika.

To je prvi studijski program u Međimurskoj županiji koji će obuhvatiti biomedicinu i zdravstvo, a dva veleučilišta izvodit će ga zajedno.

Dekan Klopotan rekao je da Veleučilište Ivanić-Grad u tom području ima iskustva, što će biti od velike pomoći MEV-u u pripremi elaborata novog studijskog programa.

”Očekujemo da elaborat s prijevodom na engleski jezik bude gotov do 1. rujna, a nakon toga je rok od šest mjeseci za inicijalnu akreditaciju, što znači da bismo prve studente mogli početi upisivati sljedeće godine”, istaknuo je Klopotan.

Ideja je, dodao je, da većina studenata bude upisana na MEV-u u Čakovcu, i to 30 redovitih i 30 izvanrednih, dok će barem 10 ili više studenata biti upisano u Ivanić-Gradu te je trenutno u tijeku dogovor oko načina izvođenja nastave.

”Agencija za znanost i visoko obrazovanje sugerirala je da idemo u klasično izvođenje s mogućnostima dijela nastave putem sustava Merlin, a vježbe će se izvoditi ovdje, imat ćemo jako puno radilišta”, izjavio je dekan Klopotan.

Ocijenio je da je ovo ozbiljan iskorak dvaju veleučilišta.

Dekan Marinčić naglasio je kako se Veleučilište Ivanić-Grad profiliralo u medicini i zdravstvu, nudi studije sestrinstva i fizioterapije, a teži i studiju primaljstva.

Ideja o suradnji s MEV-om u Čakovcu nije došla slučajno, naglasio je dodavši kako MEV ima krasan laboratorij koji se koristi za istraživanja, a studij laboratorijske dijagnostike je dosta tražen studij.

“Imamo dobar kadar, dobar laboratorij i bolnice s kojima surađujemo te imamo uz sebe i kliničke bolničke centre u Zagrebu. Oni detalji na kojima ćemo morati raditi su detalji podjele studenata, na koji način podijeliti redovite i izvanredne studente. Uvjeren sam da ova suradnja može samo ići naprijed i biti sve bolja”, poručio je dekan Marinčić.