Virovitica će dobiti jedan od pet veteranskih centara u Hrvatskoj

U Virovitici će se graditi jedan od pet novih veteranskih centara u Republici Hrvatskoj, a trenutno je u tijeku javna nabava za idejni projekt, izvijestio je u utorak virovitički gradonačelnik Ivica Kirin vijećnike Gradskog vijeća.

Prema Kirinovim riječima, Veteranski centar prostirat će se na 7000 četvornih metara za što je osigurana parcela u blizini Doma za starije osobe Baturina. U njemu će biti prostori za smještaj i boravak korisnika, zajednički prostori, kao što su: recepcija, dnevni boravak, multifunkcijska dvorana, zatim profesionalna kuhinja, restoran i blagovaonica sa svim pratećim sadržajima. Također, u centru će biti i terapijski prostori, sportska dvorana, rehabilitacijski bazen, uredski prostori i drugo.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i EU fondova je krajem prošle godine objavilo poziv za uspostavu pet veteranskih centara, a s pozivom je određeno da se jedan od njih nalazi u Virovitici.

”U razgovorima s Ministarstvom hrvatskih branitelja, kao tijelom koje se jedino javlja na taj poziv, dogovoreno je da lokalna sredina daje zemljište za gradnju objekta te ugovara idejni projekt“, izvijestio je Kirin. Dometnuo je i da je Grad Virovitica objavio javnu nabavu za idejni projekt objekta sa svim pratećim sadržajima, a ponude se otvaraju 1. ožujka, s rokom izrade od četiri mjeseca. 

Najkasnije do 1. kolovoza Grad će Ministarstvu branitelja predati dvije parcele i gotov idejni projekt.

Projekt će biti u potpunosti financiran novcem EU fondova i Ministarstva hrvatskih branitelja.