Najava događaja – fotografije – za utorak, 10. svibnja

ZAGREB, 10. svibnja 2022. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 10. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

RIJEKA – Predsjednici Zoran Milanović i Borut Pahor sudjelovat će na obilježavanju 30. godišnjice osnivanja i djelovanja Saveza slovenskih društva u Hrvatskoj. Svečanost će se održati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci u 11 sati.

ZAGREB – Američka gospodarska komora u Hrvatskoj (AmCham) organizira konferenciju "Digitalna Hrvatska 2030." (u 9.30 sati, hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21).

ZAGREB – Redoviti polugodišnji sastanak članova Stalnoga vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) na čelu s predsjednikom HBK, zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem, s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, održat će se u sjedištu HBK. Uz premijera, sastanku će nazočiti potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek. Početak sastanka bit će otvoren za snimatelje i fotoreportere (9 sati, Ksaverska cesta 12 a).

ZAGREB – Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs otvorit će u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma strukovno natjecanje WorldSkills Croatia 2022. (19 sati, Avenija Dubrovnik 15). Sa svrhom populariziranja strukovnog obrazovanja pod nazivom 'WorldSkills Croatia 2022.', od 10. do 12. svibnja na ZV-u održat će se najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj i najveće strukovno natjecanje u ovomu dijelu Europe. Organizator natjecanja je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, uz podršku MZO-a i brojnih partnera. Jedinstven događaj okupit će više od 360 najboljih učenika strukovnih Škola iz cijele Hrvatske koji će se natjecati u više od 40 disciplina, a koje obuhvaćaju atraktivan spektar – od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i kuharstvo, suvremenih – poput administracije IT sustava i pomorske nautike, pa do interdisciplinarnih disciplina – poput robotike.

ZAGREB – Konferencija za novinare na koj će govoriti saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Zvonimir Troskot te predstavnici inicijativa, budući da je Ustavni sud probio zakonski rok za odlučivanje o ustavnosti referendumskih pitanja inicijativa Odlučujmo zajedno i Dosta je stožerokracije (11 sati, ispred Ustavnog suda).

ZAGREB – Gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima održat će konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave (11 sati, Trg Stjepana Radića 1).

ZAGREB – Otvorenje 31. Dana hrvatskog filma (20.30, kino Tuškanac, Tuškanac 1). U okviru programa otvorenja bit će prikazan izbor kratkih filmova iz natjecateljskog programa. Tijekom festivala prikazat će se 72 filma koja će predstaviti aktualnu domaću produkciju u pet kategorija – animirani film, dokumentarni film, eksperimentalni, igrani te namjenski film i videospot. Dani hrvatskog filma traju do 14. svibnja, kada će se dodijeliti nagrade za najbolja ostvarenja.

Dežurni na desku Foto redakcije:
Prije podne: Ivana Kutni
Poslije podne: Miloš Lukač
tel: +385 1 4808-770
fax: +385 1 4808-823
email: fah@hina.hr