U eksploziji i požaru u Rijeci oštećena vozila, nema ozlijeđenih

RIJEKA, 10. svibnja 2022. (Hina) - U Rijeci je noćas došlo do eksplozije, a potom i požara koji se proširio na nekoliko parkiranih vozila i kontejnera za smeća, nitko nije ozlijeđen, a prema prvim informacijama nije riječ o tehničkom uzroku nastanka eksplozije, i požara, priopćila je u utorak policija riječka.

"Noćas, nešto prije 2 sata u ulici Rastočine u Rijeci došlo je do eksplozije, a potom i požara koji se proširio na nekoliko parkiranih vozila i kontejnera za smeća. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba. Prema prvim pokazateljima utvrđenim na mjestu događaja ne radi se o tehničkom uzroku nastanka eksplozije, kao i požara", priopćeno je iz Policijske uprave primorsko-goranske.

U tijeku je očevid kojim će biti utvrđen točan uzrok eksplozije i požara te nastalih oštećenja na vozilima i drugim predmetima.

Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje za utvđivanje svih okolnosti i relevantnih činjenica ovog događaja, dodaju iz primorsko-goranske PU.

Mediji neslužbeno navode da su u noćašnjem požaru u ulici Rastočine u Rijeci izgorjela  dva automobila, dok je još četvero nagorjelo. Također navode da je u požaru gorjelo i pet kontejnera. Vatru su gasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka.