Ženi dijagnosticiran rijetki sindrom zbog kojeg izgleda pijano

Pedesetogodišnja Kanađanka koja je sedam puta posjetila bolnicu s nerazgovjetnim govorom i ekstremnim umorom, otpuštana je s dijagnozom da je alkoholizirana

Sindrom autofermentacije

Tvrdila je da nije pila, a ispostavilo se da ima rijetki sindrom zbog kojeg djeluje kao da je pijana. Sindrom autofermentacije u crijevima je stanje u kojem gljivice u crijevima stvaraju alkohol fermentacijom. Znanstvenici kažu da je svijest o ovom sindromu – koji ima društvene, pravne i medicinske posljedice – ključna za pravilnu dijagnozu i liječenje.

Više od dvije godine žena se javljala na odjel hitne pomoći u Torontu žaleći se na izrazitu pospanost tijekom dana i nejasan govor. Primila je na nekoliko terapija antibiotika za infekcije mokraćnog sustava i uzimala inhibitor protonske pumpe kako bi se smanjila količina kiseline u želucu.

Trovanje alkoholom

Unatoč tome što nije pila alkohol, imala je povišenu razinu alkohola u krvi i alkohol u dahu. Žena je svaki put otpuštena s dijagnozom trovanja alkoholom, unatoč njezinim tvrdnjama da ne konzumira alkohol, što je njezina obitelj potvrdila.

Pacijentica je trebala dva tjedna izostati s posla nakon svakog slučaja i tijekom tog vremena jela je vrlo malo.

Simptomi bi joj se poboljšali nakon jednog do dva tjedna, ali bi se vraćali svakih mjesec do dva.