Dr. Paladino: U SKB Mostar dolaze se liječiti i pacijenti iz RH

Ugledni hrvatski neurokirurg dr. Josip Paladino izjavio je da je s timom mladih stručnjaka u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru uspio uspostaviti kliniku na visokoj razini zbog čega na liječenje u taj grad dolaze i pacijenti iz Hrvatske. 

“Od razine odjela došli smo do klinike. Trebalo je ulaganje u ljude, tehnologiju i učenje – ravnatelj Kvesić to je prepoznao. Danas u Mostar dolazi puno pacijenata iz Republike Hrvatske”, rekao je Paladino za Radio-televiziju HercegBosne. 

Dr. Paladina je 2018. angažiralo vodstvo Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru, predvođeno ravnateljem dr. Antom Kvesićem, nakon što je KBC Zagreb odlučio da mu više neće produljiti ugovor o radu. 

Od tada je bolnički odjel prerastao u Kliniku za neurokirurgiju Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, u kojoj je pod vodstvom dr. Paladina stvoren tim stručnjaka koji su, po njegovim riječima, primijenili posve nove metode u liječenju. 

U Mostaru su kao prvi u ovom dijelu Europe primijenili određene novosti u liječenju, a dr. Marko Bošnjak je lider ekipe koja je to uradila, kazao je dr. Paladino. 

Na novinarski upit je odgovorio kako nije pogriješio što je došao u Mostar.  

“Dobra je odluka što sam odlučio doći u Mostar. Liječenje u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici je najveća korist za narod ovdje”, istaknuo je. 

Rad Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru podržava Vlada RH koja svake godine za tu svrhu izdvaja 10 milijuna eura.