KBC Sestre milosrdnice dobio 40 tisuća eura za medicinske uređaje

Klinički bolnički centar (KBC) Sestre milosrdnice u Klinika za pedijatriju dobili su 40.000 eura donacije u sklopu 200.000 eura vrijedne inicijative kojom kompanija Ina pomaže zdravstvenim institucijama u nabavi potrebnih medicinskih uređaja i obnovi prostora.

Predstojnica Klinike za pedijatriju Orjena Žaja rekla je da će donacijom unaprijediti smještajne kapacitete u stacionaru, nabaviti nove krevetiće, stolove i ormare, a sve s ciljem da djeci koja moraju ostati u bolnici boravak bude što ugodniji i ljepši.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić izrazio je zadovoljstvo što su baš KBC Sestre milosrdnice i Klinika za pedijatriju prepoznati kao neizostavan dio tog projekta, znajući da su Ini osnovni kriteriji za dodjelu donacije posebnost, kvaliteta i korisnost projekta za širu društvenu zajednicu.

Ova gesta pokazuje da nam je zajednička zadaća brinuti se o našim najmlađim pacijentima, poručio je Vagić.

Ovogodišnja inicijativa vrijedna 200 tisuća eura opremit će, osim KBC Sestre milosrdnice i Opću bolnicu “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku, KBC Split, Osijek i Rijeku, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, Opće bolnice Bjelovar i Dubrovnik te Specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak u Zagrebu. 

Predsjednica Uprave Ine Zsuzsanna Ortutay rekla je da je ta kompanija u posljednjih 12 godina zdravstvenom sustavu donirala 1,2 milijuna eura.