Počele pripreme za preuređenje Centra za autizam u Osijeku

Osječko-baranjska županija krenula je u pripreme za projekt preuređenja Centra za autizam u Osijeku kojim želi unaprijediti skrb za osobe s autizmom.

Ugovor o izradi projektne dokumentacije vrijedan 104.375 eura potpisali su u petak obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić i predstavnik splitske tvrtke EL3D Luka Giljanović.

Radi se o adaptaciji zgrade koja se nalazi uz postojeći objekt centra u Čevapovićevoj ulici, rekao je Lukić, po čijim je riječima predviđen rok od pet mjeseci za izradu projektne dokumentacije.

Izgradnjom novog Centra za autizam bit će omogućene usluge rane intervencije i psihosocijalnog savjetovanja i ranih intervencija te poludnevnog boravka za starije korisnike.

Lukić je istaknuo i da su osigurana sredstva i za nastavak projekta

Član uprave splitske tvrtke rekao je da su dosad radili dio Centra za autizam u Splitu pa vjeruje da će napraviti kvalitetan posao i u Osijeku.

Ravnatelj osječkog Centra za autizam, Vladimir Bjelobrk napomenuo je da će u novom objektu provoditi socijalne usluge za osobe starije od 21 godine te da u Centru djeluju rehabilitacijski edukatori i socijalni pedagozi.

Nedostaje nam edukacijsko-rehabilitacijskih profila, ali to nije problem samo našeg Centra već i na nacionalnoj razini, poručio je Bjelobrk.