U Kastvu otvoren novi dentalni laboratorij Adria Dental Grupe

Novi dentalni laboratorij, u koji je Adria Dental Grupa uložila oko 4,2 milijuna eura i koji zapošljava više od 70 dentalnih tehničara, u utorak je svečano otvoren u Kastvu u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Kako je rečeno, to je najveći dentalni laboratorij u ovom dijelu Europe, koji je opremljen vrhunskom digitalnom tehnologijom umreženom u jedinstveni sustav, a planirana proizvodnja nadmašuje 12.000 krunica godišnje.

U sklopu laboratorija je i Adria Dental Group akademija – edukacijski centar koji omogućava zaposlenicima i drugim stručnjacima pristup najnovijim znanjima i vještinama za rad u suvremenoj dentalnoj praksi.

Prema podacima iz Adria Dental Groupe, to je najveća grupacija dentalne medicine u regiji srednje i jugoistočne Europe koja je u dentalne klinike u Hrvatskoj i Sloveniji do sada investirala 50 milijuna eura.

Grupaciju čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex, Dragaš Dental Design u Hrvatskoj te Primadent u Sloveniji, a kroz klinike i laboratorije te grupacije prođe više od 40.000 pacijenata, u kojima se  realizira više od 160.000 zahvata.

Predsjednik Uprave Adria Dental Group Gordan Muškić kazao je da je ta grupa najveći konsolidator dentalne medicine u ovom dijelu Europe. Naglasio je da je novi laboratorij krucijalna investicija u smislu laboratorijske proizvodnje, koja, što se tiče tehnologije, predstavlja najbolje što sada postoji u svijetu.

Muškić je rekao da se Adria Dental Grupa sastoji od deset dentalnih klinika, osam dentalnih laboratorija, ima 558 zaposlenih, a godišnji prihod je veći od 40 milijuna eura. To nas stavlja u poziciju broj jedan pružanju usluga dentalne medicine u ovom dijelu Europe, naglasio je i dodao da će i dalje investirati u proizvodnju, proizvodne kapacitete i kadrove.