Aktivni ugljen: ‘Crno zlato’ kozmetičke industrije

Aktivni ugljen iznenađujuće je svestran sastojak koji sada ima veliku popularnost u industriji ljepote.

Ako mislite da se ugljen koristi samo za paljenje vatre, ili ublažavanje bolova i mučnina u želucu, možda ćete biti iznenađeni činjenicom da se on upotrebljava i u mnogobrojnim proizvodima kozmetičke industrije, već godinama objavljuju brojni popularni kozmetički siteovi, poput čitanog portala Prodigia.

Prah aktivnog ugljena poznat je i po tome što upija suvišne masnoće iz kože. Najčešće se upotrebljava u maskama za kožu, jer je detoksicira te je koža nakon uporabe nježna i glatka. Također, pomaže i kod problema s masnom kožom, ili onom punom nesavršenosti, jer regulira izlučivanje ulja.

Primjerice, popularne Peel-off maske s ugljenom najčešće sadrže i dodatni sastojak – ananas. A ispod tog privlačnog zelenog ploda nalazi se bogatstvo prirodnih sastojaka koje pomažu u čišćenju, posvjetljivanju i hidrataciji. Uporabom ovog proizvoda koji radi pravi piling, koža se oslobađa mrtvih stanica i time otvara put za nove, svježe stanice, čime se lice pomlađuje, postaje zdravije, čišće i sjajnije.

Stoga, uživajte u svim prednostima ugljena, jer kozmetička industrija nudi obilje preparata na toj osnovi, koji su pritom i vrlo zdravi za kožu.