Doznajte koje su najtrendi boje ruževa ovu jesen i zimu

Vrijeme je da blještava sjajila svijetlih nijansi koje smo upotrebljavale u proljetno-ljetnom razdoblju, sa staklastim i blještavim efektima vlažnih usana pospremimo u kozmetičku ladicu do sljedeće prigode.

U predstojećem hladnijem razdoblju mijenja se i cjelokupni make-up, prozračne boje nestaju s naših očiju, obraza i usana, a na red dolaze tople, tamne nijanse, koje čak podsjećaju i na gothic look, ili grunge izričaj s početka ’90-ih godina prošlog stoljeća. Bogata crvena, bordo, šljiva, smeđa, čak i nijanse crne, paleta koja podsjeća na sezonsko bobičasto voće koje konzumiramo u ovim godišnjim dobima, piše portal za ljepotu i šminku Call Her Maria.

Ruževi jake boje

Na mnogim sezonskim modnim pistama šminka je bila usredotočena na usne, a prevladavale su upravo tamne nijanse, koje i samo lice čine drugačijim. Isprva se čini da je te boje vrlo teško nositi, kao i da dodaju nekoliko godina, za razliku od prozračnih, svježih nijansi, no, trik je u načinu na koji se upotrebljavaju.

Primjerice, hladna crvena nijansa koja ”vuče” na bordo, izvanredno se slaže sa svim bojama kože i kose, posebice uz tamnocrveni lak na noktima.

U trendu su i ruževi s ljubičastim tonovima, koje prelaze i u boju šljive, ali i smeđa paleta- od svijetlosmeđe do one pune, tople, tamnosmeđe, koja licu daje posebnu eleganciju i profinjenost, naročito na svijetloj puti.

Crni ruž- za koga je uopće?

Boja koja na usnama izgleda poput žena iz horor filmova, djelujući poput vampirske, duboko smeđa koja se pretvara u crnu, ali i ”čista” crna boja, najbolje ipak pristaje mladim djevojkama bijelih zubiju i porculanskoga tena. Ako ste u srednjim, ili kasnijim godinama, nošenje crnoga ruža moglo bi izgledati vizualno loše i neprikladno pa ih je bolje zaobići i odlučiti se, primjerice, za tamnije nijanse crvene, boje vina, ili šljive.

Bitna je veličina usana

Ono što je vrlo bitno kod tamnih ruževa jest- veličina usana, a objašnjenje je logično. Naime, te nijanse puno bolje pristaju djevojkama i ženama s punijim usnama, jer one s tanjima, uz takvu šminku, djeluju kao da imaju još tanje usne. Zato je pametnije da ih one kojima usta nisu puna i podatna- izbjegavaju. U suprotnome, djelovat će doista starije i umornije.

Ponovno se nose mat ruževi

Oni su se u velikom stilu ponovno vratili na kozmetičku scenu. Posebice sada, kada su i teksture ruževa naprednije pa mat više ne znači suhe, ispucale usne. Najnovija generacija mat ruževa obogaćena je hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, tako da savršeno vlaže i njeguju, a istovremeno usne su postojano mat. Izbor je, dakle, velik: uljepšajte sebi jesen bojama koje nas uvijek i
asociraju na to godišnje doba, stvarajući tako i glamourozan izgled…

TAGOVI