Kabinsko osoblje Virgin Atlantica ne mora pokrivati tetovaže na rukama

LONDON, 31. svibnja (Hina/Reuters) - Kabinskom osoblju zrakoplovne tvrtke Virgin Atlantic uprava odsad dopušta da tetovaže na njihovim rukama budu vidljive, a dosad su ih morali prikrivati košuljama dugih rukava, flasterima ili tekućim puderom. 

Posao stjuardese ili stjuarda oduvijek se smatra glamuroznim zanimanjem te se od njih očekuje da uvijek izgledaju njegovano i uredno.

Većina zračnih prijevoznika pred njih postavlja stroge zahtjeve kada su posrijedi dress code i šminkanje.

Godine 2019. Virgin je donio novu odredbu po kojoj stjuardese više nisu obvezne našminkati se za posao, odnosno mogu same odlučiti hoće li biti našminkane za vrijeme radnog vremena.

Tada im je dopušteno i da same odlučuju hoće li za vrijeme radnog vremena nositi hlače ili suknju. Ranije su, u slučaju izbora hlača, prethodno morale uputiti poseban zahtjev odjelu zaduženom za uniforme.

Britanska zračna tvrtka koju je osnovao milijarder Richard Branson, uoči novog kruga zapošljavanja kabinskog osoblja ponovno ublažava ograničenja, a ona se ovaj put odnose na tetovaže. 

"Mnogi ljudi koriste tetovaže da bi izrazili svoj jedinstveni identitet, a našim kolegicama i kolegama to pravo ne bi smjelo biti uskraćeno", rekla je Estelle Hollingsworth, voditeljica odjela za ljudske resurse u Virgin Atlanticu.

No u skladu s novim pravilom, tetovaže na vratu, licu i na glavi i dalje moraju ostati pokrivene, premda uprava preispituje i tu politiku tvrtke. Pokrivene moraju ostati i uvredljive tetovaže, stoji u objavi Virgina.