Tvrtka Keune Haircosmetics službeno je B Corp certificirana kompanija

Zagreb, 16. kolovoza 2023. (Hina) - Royal Keune Haircosmetics, brend u obiteljskom vlasništvu namijenjen profesionalnoj njezi kose, nastoji pozitivno i dugoročno utjecati na ljude i planet. Krajnji cilj? Ostaviti bolji svijet za buduće generacije. Na svom putu u još bolje sutra, Keune je sada službeno B Corp certificirana kompanija.

Proces certifikacije: snažni rezultati u različitim područjima

Certifikat B Corp dodjeljuje se tvrtkama koje zadovoljavaju visoke društvene i ekološke standarde učinkovitosti, odgovornosti i transparentnosti. U procesu certificiranja, utjecaj tvrtke Keune na zaposlenike, upravljanje, kupce, zajednicu i okoliš ocijenjen je s izvrsnim rezultatima: 

U kategoriji ''Okoliš'' brend je dobio dobre ocjene za korištenje solarnih panela, električnih službenih automobila i kompenzacije emisija; 

Bliski odnosi tvrtke s dobavljačima i njezin način rada odražavaju se u visokoj ocjeni u kategoriji ''Upravljanje opskrbnim lancem''; 

Kada je riječ o ''Ambalaži i materijalima'', Keune radi dobar posao korištenjem održivog i certificiranog palminog ulja, certificiranog održivog papira i recikliranog kartona; 

U skladu s istinskim vrednovanjem ljudi, tvrtka je postigla izvrsnu ocjenu u kategoriji ''Zdravlje, dobrobit i sigurnost zaposlenika''.

 

Keune gradi bolju budućnost, korak po korak

''Uvjereni smo da će koraci koje poduzimamo danas imati trajan utjecaj na svijet sutra. Kao obiteljska tvrtka, svjesni smo svoje uloge u društvu već više od jednog stoljeća. Ozbiljno shvaćamo tu odgovornost već tri generacije. Certifikat B Corp priznanje je našoj perdanosti. Usredotočeni smo na ostavljanje tvrtke budućim generacijama i očuvanju planeta'', izjavio je Eelco Keune, izvršni direktor tvrtke Keune.

Ovo je tek početak

Certifikat B Corp dio je višeg cilja tvrtke, brige za ljude i planet, sada i sutra. Keune će nastaviti ulagati u kretanje prema održivijoj budućnosti.

Tvrtkinih deset ambicioznih ciljeva održivosti tvrtke uključuje uvođenje ambalaže koja se u potpunosti može reciklirati do 2030., istraživanje održivih materijala te ažuriranje održivosti jednog od pouzdanih asortimana svojih proizvoda. 

Tvrtka će također dodatno unaprijediti održivost tvornice, razvoj karijere zaposlenika, beneficije, dobrobiti i još mnogo toga.

O TVRTKI KEUNE

Keune Haircosmetics je brend u obiteljskom vlasništvu namijenjen profesionalnoj njezi kose i dostupan je u 80 zemalja.

Tvrtku je 1922. godine osnovao mladi nizozemski ljekarnik Jan Keune koji je svoje prve proizvode pakirao u svojoj ljekarni u Amsterdamu.

Svi Keune proizvodi razvijaju se i proizvode s pažnjom, ljubavlju i strašću u sjedištu tvrtke Keune u nizozemskom Soestu.

Keune proizvodi za njegu kose dostupni su u Keune odabranim frizerskim salonima, u Keune Hair Pointu, kao i na Keune webshopu.