VIDEO dm: Estetska medicina u službi naglašavanja prirodne ljepote

ZAGREB, 7. studenoga 2023. (Hina) - dm nastavlja s podcastima posvećenim ženskom zdravlju s kojim je krenuo u srpnju u kojima su gledatelji tijekom ljetnih mjeseci mogli pratiti razne zanimljive teme baš za žene. dm je mjesto u kojem svaka žena može pronaći sve što joj treba, uključujući i savjete, a i na ovaj način dm kroz podcaste još jednom pokazuje da je upravo u središtu dm-ovog poslovanja čovjek.

Gošća u dm-ovom podcastu o estetskoj medicini je opća i abdominalna kirurginja koja se u estetsku medicinu zaljubila prije gotovo deset godina, dr. Ana Štanfel Hauser, specijalistica opće i abdominalne kirurgije iz Specijalističke ordinacije opće kirurgije. 

Dr. Ana Štanfel rekla je kako su neinvazivni estetski zahvati postali njezina iznimna strast i zašto ju je njezin osebujni pristup pacijenticama (medicina kao umjetnost) svrstao među najbolje liječnike u regiji za tretmane filerima u Hrvatskoj. Njezine pacijentice oduševljene su rezultatima, a svoju karakterističnu tehniku naziva ''Pearl lips by Ana Štanfel''- suptilnim, ženstvenim usnama prirodnog dojma zaista pristaje naziv ''biserne''.

U najnovijem podcastu poslušajte koji su trendovi u estetskoj medicini (neinvazivnoj) Hrvatskoj, zašto je ponekad i liječnica i psiholog, koja je razlika između fillera, botoksa i PPR-tretmana, je li ikada odbila pacijente radi nerealnih očekivanja, ili zahvata neprimjerenih za pacijente, tko sve može raditi estetske zahvate te koliko je potrebno imati ''oko i ruku'' za ovu granu medicine?

dm-ov podcast započeo je razgovorom o estetskoj medicini koja podupire prirodnu, autentičnu ljepotu. Liječnica je naglasila važnost individualnog pristupa, jer koliko god postojali nekakvi idealni omjeri, oni ne mogu biti primjenjivi univerzalno. Estradna osoba poput pjevača i, primjerice, jedna učiteljica apsolutno nemaju iste zahtjeve kada je riječ o estetskom izgledu.

De. Štanfel Hauser odgovorila je na pitanje je li moguće u estetskoj kirurgiji imati svoj potpis, s obzirom na to da je ona poznata po svojoj tehnici ''pearl lips''

"Očito je da individualni pristup može dovesti do uspjeha. Moj je potpis svakako zdrava koža, uz minimalnu voluminizaciju, odnosno vraćanje onoga što ste imali kao djevojka", kaže liječnica.

Štanfel Hauser je istaknula kako u svojim tretmanima koristi hijaluronske filere, skin boostere, PRP (engl. platelet-rich plasma), koji se koristi i u terapiji regeneracije zglobova, a najdraži su joj kolagenski stimulatori.

"Jako volim kolagenske stimulatore, to je i sam početak priče", kaže. Kolagenski stimulatori preparati su kojima iniciranjem u kožu budimo rezerve kolagena te dolazi do njegove hiperprodukcije. Na taj način koža ozdravljuje, zateže se, čime dobivate efekt podizanja.

Otkrila je i kada je pravo vrijeme za estetske tretmane.

''Ako počnete s mezoterapijama oko 30. godine, nećete pogriješiti. To je zapravo ulog u budućnost, jer vi tog trenutka nećete ništa posebno vidjeti, to su rijetki kokteli vitamina, peptida. Nije ni poanta da sa 30 godina nešto vidite, nego da s 40-50 godina imate zdravu kožu'', dodala je. 

U razgovoru se dotakla i teme popularnog tretmana botoksom. Upozorila je da je važno znati da je botoks neuromodulator koji se aplicira u mišić i služi za prevenciju dubokih bora. Međutim, može ga se i zloupotrijebiti tako da ljudi odu na tretman svaka dva-tri mjeseca, čim primijete mimike, što nije svrha botoksa. Svrha je da kada niste u mimici, kada ne radite grimase, duboke bore nisu vidljive.

Oblikovanje stražnjice filerima kao novi trend

Danas su zahvaljujući razvoju estetske medicine dostupni i novi trendovi poput oblikovanja stražnjice posebnim filerima. Doktorica Štanfel Hauser kaže kako je zahvat oblikovanja stražnjice kolagenskim stimulatorima popularan i u Hrvatskoj. Tretman se provodi polilaktičnom kiselinom, kojom se može nadomjestiti nedostatak volumena, odnosno masti u licu, ili dijelu tijela.

Za kraj dm-ova podcasta podijelila je svoj savjet pacijentima.

"Ja bih svakom pacijentu preporučila da izabere svoga jednog, dva, tri liječnika i da ne šara, da ne ide od jednih do drugih vrata, jer se tako ni kod jednog liječnika ne stvara odgovornost za vaš rezultat. Mislim da je kod estetskih tretmana, kao i za sve u životu, važan kontinuiran rad pod budnim okom stručnjaka".

Estetski tretmani kroz neinvazivne metode daju vidljivu kozmetičku promjenu koja uvelike utječe na kvalitetu života, prevenciju i održavanje izgleda. Najveći broj tretmana i zahvata u estetskoj medicini posvećen je koži lica, no mogu se tretirati i drugi dijelovi tijela.

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE: