Besplatne senzorne projekcije za djecu s poteškoćama

Besplatne senzorne projekcije, projekt koji pod krilaticom “Kino dostupno svima” već osam godina omogućuje djeci s teškoćama senzorne integracije da gledaju filmove u mraku kino dvorana, nastavlja se 8. svibnja projekcijom animiranog filma  "Snjeguljica i sedam patuljaka".

Tijekom svibnja senzorne projekcije će se održati na četiri lokacije uz tri  filma, koji su pažljivo odabrani kako ne bi sadržavali neprimjerene scene, brzu izmjenu kadrova, a zvuk je u dvorani prilagođen senzornim potrebama djece, stoji u najavi.

Prva projekcija 8. svibnja u 10 sati u kinu Kinoteka dovodi Disneyev klasik “Snjeguljica i sedam patuljaka”, a isti film igra i u koprivničkom kinu Velebit 11. svibnja u 11 sati.

Zagrebačke projekcije nastavljaju se 10. svibnja u 17,30 sati u Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad gdje će se prikazati švedski animirani film “Gordon i Paddy”, dok će se u Samoboru 25. svibnja u 11 sati prikazati “Patke selice”.

U središtu filma “Gordon i Paddy” je šefupolicijske uprave, žabac Gordon koji se sprema za mirovinu pa mora pronaći novog pomoćnika, a pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. 

“Patke selice donose priču o pačjoj obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj, no mama želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet.

Ulaz na projekcije je besplatan, a svoja mjesta za projekcije u Zagrebu mogu se rezervirati na senzorne@hfs.hr.