Humanitarna akcija za splitsku pedijatriju

U splitskoj je bolnici ​u utorak najavljena ​humanitarna akcija "Dalmacija za svoju dicu" u sklopu 4. Memorijala Damir Mihanović Ćubi, ​u kojoj će se od 20. veljače do 20. travnja prikupljati donacije za Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split.

Organizator humanitarne akcije je Udruga Humane zvijezde Splita – Split Stars team​, a prikupljena sredstva ​će se utrošiti u opremanj​e dječjeg odjela u KBC-u, rečeno je na konferenciji za novinare.

Usklopu akcije održat će se humanitarni koncert 9. travnja u Sportskom centru Gripe, na kojem će nastupiti poznata imena hrvatske estrade.

U ime organizatora Giovanni Kovačević poručio je kako namjeravaju od prikupljenog novca urediti i najsuvremenije opremiti 19 dječjih bolesničkih soba i ambulante. 

Pročelnica Klinike za dječje bolesti Branka Polić istaknula je da se tamo liječe djeca iz čitave Dalmacije, kao i maleni pacijenti s područja južne Bosne i Hercegovine. Lani su hospitalizirali 2317 djece, kojoj su pružili svu potrebnu dijagnostiku i liječenje.

U Poliklinici je pregledano 31.868 djece, a u dnevnoj je bolnici obavljeno 36.000 pregleda. Također, kroz hitni pedijatrijski prijem obrađeno je 15.960 pacijenata.

“Prijeko nam je potrebna opskrba kisikom, to se radi za naših 19 soba s endoskopijom.  Imali smo priključak ili dva, a ako je u sobi četvero ili petero djece to nije dovoljno. Sada će sve sobe imati više priključaka i to nam više neće biti problem”, kaže Polić.

Svi zainteresirani sredstva mogu uplatiti na: Udruga Humane zvijezde Splita, „Split stars team“, Vukovarska 3, Split, OIB: 80257322421, IBAN: HR2623400091111014578.