Otvoren “Kabinet za tjelovježbu i dobar osjećaj”

U srijedu je u Poliklinici za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba otvoren "Kabinet za tjelovježbu i dobar osjećaj". Cilj ovog projekta je dodatno osnažiti emocionalne, mentalne i socijalne kapacitete pacijenata poliklinike i to kroz tjelovježbu i druge oblike poučavanja o zdravim životnim navikama. 

Novi kabinet svečano je uz prisustvo gostiju i suradnika otvorila ravnateljica doc.dr.sc. Vanja Slijepčević Saftić utvrdivši kako je kroz svakodnevni rad s djecom i mladima koji imaju emocionalne i mentalne poteškoće od krucijalne važnosti ovakav holistički pristup liječenju.

Događaju su prisustvovali i naši proslavljeni sportaši poput Ivice Kostelića i Tina Srbića, a podršku projektu izrazili su i Zdravko Marić, osnivač Sportskih igara mladih te Helenca Pirnat Dragićević, pravobraniteljica za djecu. 

Temeljem stručnih pokazatelja i znanstvenih parametara odlučili smo biti proaktivni i ne zadržavati se samo na teoriji već realizirati korisne stvari u praksi. Ovim projektom započeli smo posve novi pristup hrvatskom zdravstvenom sustavu. Obzirom da se radi o komplementarnom i integrativnom pristupu poboljšanja ili liječenja emocionalnih i mentalnih poteškoća, koji je priznat u znanstvenim i stručnim spoznajama, imamo namjeru isti implementirati u popis zdravstvenih postupaka prema nadležnim službama. S mentalnim zdravljem se ne treba šaliti već negativnim trendovima pristupiti ozbiljno i sustavno, izjavila je Vanja Slijepčević Saftić, dodavši kako je mentalno zdravlje “vruća tema” koja će u idućim godinama biti jedan od glavnih strateških ciljeva Europske unije.