Depresija ubija: Više od 500 ljudi tražilo online potporu…

ZAGREB, 8. prosinca 2022. (Hina) - U protekle dvije godine više od 500 osoba primilo je besplatnu online stručnu podršku protiv depresije i anksioznosti u sklopu inicijative "Brave Together", koja okuplja stručnjake volontere, izvijestila je u četvrtak udruga Igra.

Udruga trenutno ima 35 volontera, psihoterapeuta i drugih zanimanja, koji osiguravaju individualan pristup svakom korisniku koji se javi za podršku putem internet stranice udruge.

U roku od 24 sata jedan od volontera javlja se osobi koja je zatražila podršku te je nakon inicijalnog razgovora i procjene upućuje stručnoj osobi koja će je voditi kroz cijeli proces psihosocijalne podrške.

Korisnicima se nude individualne seanse ili grupna podrška kroz organizirane višekratne susrete, a volonteri osiguravaju individualan pristup svakom korisniku koji se javi. Prema dosadašnjem iskustvu inicijative, grupne podrške pokazale su visoku razinu uspješnosti za pojedince s anksioznim poteškoćama.

Udruga Igra tom inicijativom želi osvijestiti građane da je u redu potražiti stručnu pomoć i tako unaprijediti vlastito mentalno zdravlje, žele naglasiti ključne razlike između psihologa, psihijatra i psihoterapeuta te ih usmjeriti prema traženju pomoći koja je adekvatna za njihovu poteškoću.

Traženje podrške je prvi, ali i najteži korak prema brizi o vlastitom mentalnom zdravlju, poručuju i pozivaju građane svih uzrasta da im se jave.