PBZ Grupa donirala 120.000 kuna za projekt Inkluzivna farma u Hrastovici

PETRINJA, 9. lipnja 2022. (Hina) - PBZ Grupa donirala je 120.000 kuna za projekt Inkluzivna farma – poludnevni boravak u Hrastovici pored Petrinje, čiji je cilj poboljšati kvalitetu života djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, priopćila je banka u četvrtak.  

"Kada djeca u našoj županiji napune 21. godinu života i napuste odgojno-obrazovni sustav prepuštena su sama sebi. Zato je naša Udruga odlučila stvoriti mjesto gdje ćemo ih uključiti u svakodnevni život zajednice“, kazala je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije Dijana Smajo.

Protekle dvije godine 58 članova Udruge odradilo je na farmi u Hrastovici 180 radionica uzgoja i branja povrća, voća i aromatičnog bilja, 100 radionica obrade voća i povrća, a trenutno brinu o 75 različitih biljnih vrsta posađenih i uzgojenih u Hrastovici.

PBZ Grupa do sada je prikupila 28 milijuna kuna te ukupno realizirala 63 donacije, uključujući pedijatrijske odjele i dječje bolnice te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske.