‘Senzorna soba’ za učenike s poteškoćama u razvoju

ZAGREB, 6. listopada 2022. (Hina) -U Osnovnoj školi Zorke Sever u Popovači u srijedu je otvorena 'senzorna soba' za učenike s teškoćama u razvoju, koji polaze posebne razredne odjele i odgojno-obrazovne skupine

Senzorna soba namještena je suvremenom, prikladnom opremom i pomagalima, sukladno potrebama učenika kako bi im boravak u školi bio u potpunosti prilagođen i ugodan, rekao je otvarajući sobu sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Sredstva za ovaj važan projekt za učenike s područja Popovače, osigurala je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, u ukupnom iznosu od 45.000 kuna.Nakon razornog potresa Županija je svim učenicima omogućila pohađanje nastave u sigurnim, čvrstim i stabilnim objektima. Do sada je obnovljeno 12 školskih objekata, a u tijeku su radovi obnove na još šest, rekao je župan Celjak.

Otvoren je učenički dom u Novskoj, gradi se prvi učenički dom u Sisku, ulaže se u najmoderniju opremu i strojeve koje će škole koristiti za edukaciju učenika, dodao je.

U tijeku je izgradnja Regionalnog centra kompetentnosti kojim Sisačko-moslavačka županija postaje centar znanja i inovativnosti. Velika ulaganja i napori ulažu se u zanimanja budućnosti, prvenstveno razvoj sektora elektrotehnike i računalstva, s naglaskom na područja robotike, automatizacije, IT industrije te industrije videoigara, naglasio je Celjak.

Županija pridonosi i visokoškolskom obrazovanju

Iako nije u nadležnosti županijske uprave, briga o visokoškolskom obrazovanju također je područje na kojem Sisačko-moslavačka županija nastoji dati svoj doprinos, ističu iz Županije.

U OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja sisačko-moslavačka županija je uredila prostor za Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek Petrinja, čime je oko 500 studenata vraćeno u Petrinju.

Kako bi studenti ostali na fakultetima, Sisačko-moslavačka županija dodjeljuje i jednokratne novčane pomoći od 5.000 kuna svim redovitim studentima koji su upisali fakultete u Sisku ili Petrinji, a imaju prebivalište na području županije.

Župan Celjak najavio je da će uskoro  u Sisku početi nastava na Građevinskom fakultetu, a gradit će se i Majstorska škola koja će doprinijeti razvoju obrtništva na području županije i RH. 

(Hina) xzstr ysp

TAGOVI