Digitalna platforma Ruralina – mreža iskrene hrane! 

Strast i posvećenost doveli su do stvaranja prve digitalne platforme u ruralnom sektoru na ovim prostorima koja omogućuje direktnu interakciju među ljudima, proizvođačima i organizacijama. Na Ruralini, cijene su jasne, bez skrivenih marži i posrednika. 

Ruralina je više nego online trgovina hrane –  to je platforma koja se zalaže za dostupnost, sigurnost i okus hrane koju jedemo. 

Kažu sljedeće:

”Vjerujemo da kvaliteta našeg života ovisi o hrani koju biramo, stoga želimo da svi znaju kakvu hranu jedu, kako je proizvedena i tko stoji iza nje. Naša strast za iskrenom hranom motivira nas da stvaramo mjesto gdje se informacije dijele, gdje se mali proizvođači čuju, a gdje je zdrava i iskrena hrana na prvom mjestu”. 

Na Ruralini, iskrenost je temeljna vrijednost. Bez obzira radi li se o prirodnim sastojcima, ili nužnim konzervansima, Ruralina je mjesto gdje se informacije ne skrivaju, gdje su sva pitanja dobrodošla i gdje kupnja hrane donosi povjerenje. 

Svojom strašću i posvećenošću, grade partnerstva s proizvođačima, kupcima, stručnjacima za logistiku, ugostiteljstvo, nutricionizam i svima koji dijele njihovu ljubav prema iskrenoj hrani. Pomažu “malim” i “malo većim” proizvođačima da dopru do novih kupaca, stvarajući povezanost utemeljenu na iskrenosti i otvorenosti. 

Pozivaju i sve koji žele zdravo živjeti, a to znači- zdravo se hraniti.

”Pridružite nam se i postanite dio zajednice koja vjeruje da iskrena hrana čini kvalitetniji i sretniji život, jer zdravlje dolazi iz hrane kojoj vjerujemo”.

Kome je Ruralina namijenjena?

Kupcima koji konačno na jednostavan način imaju pregled iskrenih proizvođača i iskrene hrane uz jednostavnu dostavu;

Proizvođačima na koje jako utječu nefer trgovačke prakse velikih igrača na tržištu te koji žele dostojno živjeti od rezultata svog rada;

Restoranima i hotelima kojima je stalo do toga da pokažu gostima da poslužuju iskrenu i provjerenu lokalnu hranu;

Svima kojima je važna iskrenost i dostojanstvo života na ruralnom prostoru.

”U današnje vrijeme svima nam je od velike važnosti podrijetlo hrane koju jedemo, a baš u tome je Ruralina.com u potpunosti transparentna. Podržavamo praksu koja ne samo da štiti naše zdravlje i okoliš, nego i podržava rad obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Kada netko odluči svoje proizvode ponuditi kupcima na Ruralini, učinio ih je dostupnima diljem Hrvatske, i to bez brige oko transporta, ili skladištenja, jer njih na sebe preuzimaju logistički partneri. Poticanje pozitivnih promjena diljem svijeta u sektoru hrane te odgovornost prema zajednici i okolišu kroz ovaj pokret dobivaju globalni karakter i izuzetno smo ponosni što smo jedan kotačić u tom procesu”, izjavila je na nedavnom Weekend Media Festivalu u Rovinju Antonela Alvir, direktorica tvrtke TEAL port, koja stoji iza projekta Ruraline.

Naime, na ovogodišnjem WMF upravo je Ruralina dobila priznanje za svoju inovativnost i transparentnost u povezivanju ”malih i velikih” na hrvatskom ruralnom prostoru. Ovoj splitskoj digitalnoj platformi koja djeluje na pet destinacija u Hrvatskoj dodijeljeno je prvo mjesto u kategoriji Retail na ovogodišnjem FoodTech StartUp natjecanju za inovativna rješenja nove generacije koja digitaliziraju opskrbni lanac i kreiraju nova iskustva u kupovini.

Destinacijski koncept na Ruralini 

Ruralina je jedina mreža koja povezuje sve sudionike prehrambenog lanca, a i šire!

Istra, Međimurje, Baranja, Lika – a uskoro i Dalmacija!

Sve su to destinacije koje se mogu pohvaliti specifičnim okusima i hranom koja se s ljubavlju uzgaja i priprema na tradicionalan način!

Upravo je to razlog i odluke za destinacijski pristup ponude na Ruralini.

Nije realno da za kupnju kvalitetnog istarskog tvrdog sira putujete iz Slavonije, kao ni da iz Dalmacije jurite svako malo u Međimurje po domaće sokove od jabuka.

Nije potrebno ni moliti nekoga tko tamo prolazi da ih preuzme u vaše ime. Čak nije potrebno niti da proizvođači ostavljaju svoja polja i blaga, kako bi te iste proizvode možda donijeli k vama. 

Destinacijski koncept online prodaje hrane

Kako prodaja i dostava hrane postaje lakša, brža i poštenija s Ruralinom?

Više nije potrebno provoditi vrijeme na hrpi online trgovina, ili po Facebook grupama, tražeći proizvode kojima možete vjerovati, koje su povoljne cijene, a još se tome nadati da vas dostava neće stajati pravo bogatstvo. Sada je sve na jednom mjestu, iskreno i povoljno.

Ruralina se pobrinula da iskrena i zdrava hrana lokalnih proizvođača postane dostupna svima, da svi proizvodi koje želite budu skladišteni i transportirani u skladu sa Zakonom i suvremenim standardima te u najkraćem mogućem roku u vašem domu. 

Povoljna dostava

Proizvode dostavljaju vlastitom dostavom, kroz sustav dostavnih centara. To omogućuje optimalnu povezanost destinacija i vrlo povoljnu, a nekad čak i besplatnu dostavu.

Uz Ruralinu – više ne morate brinuti o kvaliteti hrane koju kupujete – sada možete doista znati što jedete i svojoj obitelji poslužiti kvalitetnu, iskrenu i zdravu hranu.

U ovom trenutku, na Ruralini su dostupni proizvodi iz četiri destinacije: Istra, Međimurje, Lika i Baranja. Uskoro će se nizu priključiti i Dalmacija.

Što je Pokret iskrene hrane?

Transparentnost, točnost i jasnoća informacija o hrani osnovna je vrijednost koju promiče Pokret iskrene hrane. Uz izvornost namirnica, ali i receptura te zdravu i iskrenu hranu lokalnih proizvođača, pokret želi voditi do očuvanja okoliša i održivog pristupa prema hrani.

Poticanje pozitivnih promjena diljem svijeta u sektoru hrane te odgovornost prema zajednici i okolišu kroz ovaj pokret dobivaju globalni karakter, a svatko od nas može biti jedan kotačić u tom procesu.

Stoga, budite i vi dijelom pozitivnih promjena u svojoj sredini. 

Proces priključivanja u Projekt iskrene hrane započinje na ovoj platformi. 

Kako podržati Pokret?

Pregledajte ponudu proizvoda koje na Ruralini nude mali proizvođači iz Like, Dalmacije, Istre, Međimurja i Baranje. Tradicionalna receptura, sezonski proizvodi, izravan kontakt s proizvođačem te njegov iskreni pristup, oduševit će vas u startu. 

Za razliku od proizvoda koji su, premda su sezonski, u našim prehrambenim lancima dostupni tijekom cijele godine, kod iskrenih proizvođača, nije takav slučaj. Oni vam neće ponuditi rajčice u prosincu. No, suhomesnate proizvode svakako hoće. Kao i kvalitetno meso za blagdanske proslave. I med za imunitet. Ili džemove i pekmeze kojih se sjećate još od svojih baka. 

Kupnjom bilo kojeg proizvoda na Ruralini, direktno podržavate Projekt iskrene hrane, odnosno rad malih proizvođača, koji samostalno postavljaju cijene svojih proizvoda, u odnosu na aktualnu prehrambenu industriju koja im ju nameće. 

Pregledajte ponudu, odaberite proizvode te svojom kupnjom javite koje od njih želite da vam budu dostavljeni. 

Kao podrška u digitalnom i logističkom dijelu platforme, Ruralina će se pobrinuti da proizvodi stignu do vas u najkraćem mogućem roku, uz poštivanje osobitosti skladištenja svakog od željenih proizvoda.

U konačnici, na iskrenosti smo utemeljeni, zaključuju u Ruralini.