U tri dana sajma posvećena čokoladi posjetitelji će moći kušati čokolade i čokoladne poslastice hrvatskih malih proizvođača i OPG-ova, a za sve generacije priređen je glazbeni i zabavni program.
Najavljeno je i više degustacija, radionica, prezentacija, izložbi i edukacija.
Posjetitelji mogu razgledati izložbeno-edukacijski i degustacijski postav „From Bean to Bar“ te sudjelovati u interaktivnim programima i radionicama čokolade za odrasle i djecu ''Chocolate Experience'', a priređen je ''Choco Photo Point''.
Čokoladnu haljinu "Angiolinu" će tijekom vikenda stvarati akademska kiparica Georgette Yvette Ponte.
Čokolade i slastice mogu se kušati u opatijskoj ''tvornici'' čokoladnih delicija ''Milenij Choco svijetu'', a čokolada je na jelovnicima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana te u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.
U opatijskim hotelima nude se čokoladni kolači, praline i fontane, tople čokolade i čokoladni kokteli, a čokolada se može pronaći i kao dodatak mesnim jelima, salatama, pizzama…