Uljara Chiavalon iz Vodnjana – najbolji oleoturizam u Europi!

Na proglašenju najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Europe Premio Il Magnifico u Firenci, prije nekoliko dana, hrvatski OPG Chiavalon iz Istre, iz Vodnjana, primio je nagradu za najbolji oleoturizam u Europi - Best Oil Hospitality 2024.

Nakon što su prije dvije godine na istom natjecanju osvojili maslinarski Oscar Il Magnifico za najbolju maslinarsku tvrtku te nakon što su lani osvojili nagradu Best of North Adriatic Region i ušli među tri finalista natjecanja, ova ih je nagrada “blago rečeno, ostavila bez daha”, kažu skromno iz OPG Chiavalona.

”Nakon što smo prije dvije godine na istom natjecanju osvojili maslinarski Oskar ‘Il Magnifico’ za najbolju maslinarsku tvrtku te nakon što smo lani osvojili nagradu ‘Best of North Adriatic Region’ i ušli medju tri finalista natjecanja ova nas je nagrada, blago rečeno, ostavila bez daha”, kaže za Hinu jedan od vlasnika, Tedi Chiavalon, koji se ovim teškim, ali prepoznatim po kvaliteti poslom bavi sa svojim bratom Sandijem.

Podsjeća kako su 2008.godine izgradili prvu kušaonicu maslinovog ulja u Istri, kada ni sami nismo znali kakav potencijal oleoturizam ima.

”Vjerovali smo u ideju da gostima u destinaciji treba pružiti najbolji mogući experience koji će ih dugoročno povezati sa nama i sa destinacijom. Poticali smo svoje kolege da krenu tim smjerom s vizijom da Istra mora postati najbolja maslinarska destinacija u svijetu. 2020. izgradili smo novu uljaru, svojevrsni maslinarski centar, u kojoj smo dodatno podigli razinu usluge koju pružamo, te razvili cijeli niz aktivnosti i degustacijsko-edukacijskih programa. Danas u Vodnjanu, u Istri imamo desetine predivnih kušaonica vrijednih maslinarskih obitelji”.

I još skromnije vrijedni Chiavalon dodaje:

”Ova nagrada upravo zato ima višestruki značaj za nas. Ovo je nagrada cijeloj obitelji za sve ono što smo zajedno napravili svih ovih godina. Ovo je nagrada svim našim vrijednim djelatnicima koji su prihvatili našu filozofiju i koji su utkali u potpunosti sebe u svaki naš proizvod i u svaku uslugu koju pružamo u našoj uljari. Bez njih ovo sve ne bi bilo moguće! Ovo je nagrada svim vrijednim kolegama maslinarima koji svakodnevno u svojim kušaonicama pričaju priču o maslinovom ulju iz Istre i koji neumorno educiraju desetke tisuća gostiju kako nastaje iskreno, prirodno, nepatvoreno maslinovo ulje”.

Ne zaboravlja pritom naglasiti:

”I za kraj ovo je nagrada Istri i svim njenim ljudima koji su zadnjih dvadesetak godina pretvorili ovu predivnu regiju u jedno od najpoželjnijih mjesta na svijetu”.