Znate li koja je trenutačno najpopularnija svjetska kuhinja?

Kada su u pitanju omiljene kuhinje na svijetu, postoji nekoliko očitih favorita. Ali, koja je kuhinja trenutačno najpopularnija na svijetu? 

Uglavnom se odmah kao favoriti spominju talijanska, s nenadmašnom kombinacijom pizze i tjestenine; indijska, sa svojim blistavim i šarenim jelima; meksička, sa svojim začinima i inovativnim prezentacijama; francuska, sa svojim bogatstvom i profinjenošću…

No, ni jedna od njih posljednjih mjeseci nije tako raširena, već iznenađenje dolazi s- Istoka.

Tvrtka za pustolovna putovanja The Bucket List Company proučila je razine angažmana na platformama društvenih medija kao što su TikTok, Instagram i Reddit. Konačni poredak nije se temeljio samo na broju oznaka za svaku kuhinju, već i na količini pozitivne interakcije.

Tko bi rekao, ali trenutačno najpopularnija kuhinja na svijetu je – korejska! Od divnog kimchija do slatke pikantnosti gochujanga, teško je raspravljati s činjenicom da je korejska kuhinja odgovorna za iznimno raznolik – i iznimno ukusan – izbor jela, podsjeća portal za putovanja Punkufer.hr.

Sljedeća na ljestvici je ipak talijanska, koja se očekivano može pohvaliti nevjerojatnom količinom mjesečnih pretraživanja na društvenim mrežama, a prema tim kriterijima, broncu osvaja meksička kuhinja, koja je zabilježila i puno pozitivne interakcije.

Najboljih deset redom još čine sljedeće kuhinje: japanska, indijska, kineska, tajlandska, vijetnamska, filipinska, turska.