Daruvarske toplice dobile veliku donaciju

DARUVAR, 20. prosinca 2022. (Hina) - Daruvarske toplice i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) potpisali su u dva ugovora, vrijedna 3,8 milijuna kuna, koja omogućuju zapošljavanje i održavanje zaposlenosti osoba s invaliditetom.

Iz Daruvarskih toplica priopćili su u utorak da je vrijednost potpisanih ugovora 3,8 milijuna kuna i da su namijenjeni "nabavi lakog gospodarskog vozila, računala i računalne opreme te obnovi poslovnog prostora integrativne radionice" u dijelu zgrade za fizikalnu terapiju – terapijski bazen i prostor masaže.

Razdoblje provedbe programa je 60 mjeseci od dana nabave novih tehnologija i opreme, to jest završene izgradnje ili širenja i obnove prostora integrativne radionice, a najkasnije do 6. prosinca 2028. 

Daruvarske toplice žele i dalje biti dobar primjer društveno odgovornog poslovanja radi integracije osoba s invaliditetom u svoju radnu sredinu. Trenutačno integrativna radna jedinica zapošljava 22 osobe s invaliditetom i stručnog radnika.

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković izjavio je da je provođenje projekta veoma važno za Daruvarske toplice, cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju i širu regiju jer će se njime proširiti i unaprijediti dosadašnje te uvesti nove usluge, smanjiti troškovi, poboljšati uvjeti rada zaposlenika s invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom.

"Zahvaljujemo Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice”, istaknuo je ravnatelj Vuković.