Daruvarske toplice ostvarile 50-postotni rast broja noćenja

ZAGREB, 15. rujna 2022. (Hina) - Daruvarske toplice su tijekom prvih osam ovogodišnjih mjeseci ostvarile dvoznamenkasti rast posjeta i noćenja, pri čemu se najviše ističe 50-postotni rast broja noćenja komercijalnih gostiju u odnosu na prošlu godinu, priopćili su u srijedu iz te zdravstveno-turističke ustanove.

 

Od početka godine do kraja kolovoza u Daruvarskim toplicama ostvareno je 52.673 noćenja te 7.556 dolazaka. U odnosu na 2021.godinu to je 8.084 noćenja i 1.858 gostiju više, što čini ukupno povećanje od 33 posto u broju dolazaka te 18 posto u ostvarenim noćenjima u odnosu na prošlu godinu.

Od ukupnog broja realiziranih noćenja u Daruvarskim toplicama, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, udio komercijalnih noćenja je 49,3 posto, odnosno 25.980 noćenja. Broj ostvarenih komercijalnih noćenja veći je za gotovo 50 posto u odnosu na realizirani broj turističkih noćenja u prethodnoj godini.

Najveći porast komercijalnih noćenja, za čak 81,4 posto u odnosu za 2021.godinu je u tržišnom segmentu pripreme sportaša. Slijede wellness i privatni paketi zdravlja s više od 70 posto povećanja, te turistički smještaj s 48 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu. 

Nastavak i jačanje suradnje sa brojnim sportskim organizacijama, ciljani i posebno osmišljeni turistički aranžmani, novi privatni zdravstveni programi, novi tretmani u ponudi, a iznad svega kvaliteta pružene usluge, snažni su poticaji za daljnji rast i razvoj, kažu u Daruvarskim toplicama.

(Hina) xikok yduk

TAGOVI