Na Lošinju komunikacija s liječnicima i putem Mediion platforme

RIJEKA, 27. lipnja 2023. (Hina) - Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i tvrtka Mediion technologies predstavili su Mediion platformu, koja prvi puta na otoku Lošinju omogućava povezivanje na daljinu, veću dostupnost liječnika i zdravstvene zaštite za stanovništvo i turiste.

Riječ je o inovativnom rješenju za povezivanje pacijenata i liječnika, komunikaciju putem Mediion online platforme, koja omogućava personaliziran pristup, brzu i jednostavnu komunikaciju zaštićenim putem, sigurnu i učinkovitu zdravstvenu skrb.

Mediion je za korisnike dostupan kao iOS i Android aplikacija te na web portalu mediion.com, na hrvatskom, slovenskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Liječnici na platformi dostupni su za pisane konzultacije, telekonzultacije, a moguće je i rezervirati termin za dolazak u ordinaciju.

Cilj inicijative je povećanje zadovoljstva posjetitelja i produljenje njihovog boravka na Lošinju, smanjenje gužvi i čekanja na visokim temperaturama, ušteda vremena te rasterećenje liječnika i pacijenata.

Iz Turističke zajednice Grada Maloga Lošinja ističu da, prema istraživanjima, prosječan posjet liječniku traje tri sata, a 70 posto posjeta u ordinaciji ne zahtijeva izravan kontakt pacijenta i liječnika nego samo savjetodavne usluge, koje se sada mogu dobiti na daljinu.

U slučaju da je pregled u ordinaciji neophodan, na raspolaganju su liječnici iz Malog Lošinja, kod kojih je moguće dogovoriti termin, a na Mediion platformi su informacije o lokacijama liječničkih ordinacija.

Direktor Turističke zajednice Dalibor Cvitković iskazao je zadovoljstvo novom uslugom telemedicine, naglasivši da su sada putem aplikacije dostupna četiri lošinjska liječnika i više od trideset liječnika iz cijele Hrvatske.

Svjesni smo nedostatka broja zdravstvenih djelatnika, posebice u glavnoj turističkoj sezoni, a telemedicina je prilika da poboljšamo dostupnost liječnika i zdravstvenih usluga našim gostima, kazao je Cvitković.