Sjajno: Daruvarske toplice jačaju lječilišni i wellnes turizam

DARUVAR, 23. veljače 2023. (Hina) - Daruvarske toplice prijavile su projekt unaprjeđenja ponude lječilišnog i wellness turizma u vrijednosti od 17,1 milijun eura s PDV-om na Nacionalni program oporavka i otpornosti, priopćili su u četvrtak iz uprave tvrtke.

U sklopu prijavljenog projekta planira se rekonstrukcija postojećih smještajnih jedinica, kao i uvođenje novih smještajnih kapaciteta u sklopu lječilišnog hotela Termal te izgradnja novih termalnih bazena u okviru postojećeg kompleksa.

Projekt obuhvaća i izgradnju novog objekta rekreacijsko–turističke namjene u kojemu će, između ostaloga, biti obuhvaćeni novi i inovativni wellness sadržaji te sadržaji koji se baziraju na tehnologijama virtualne i proširene stvarnosti.

Maksimalno je usmjeren i na primjenu ''zelenih'' načela i standarda, ali i potpunu digitalnu transformaciju Daruvarskih toplica uvođenjem najsuvremenijih tehničko–tehnoloških rješenja.

Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete, raznovrsnosti i atraktivnosti turističke ponude Daruvarskih toplica.

To će doprinijeti jačanju konkurentnosti na domaćem tržištu, održivom razvoju turizma područja grada Daruvara kao turističke destinacije, te pozicioniranju Daruvarskih toplica kao tržišnog lidera u segmentu zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj, ističu iz te tvrtke.

Realizacija ovog projekta je od velike važnosti, ne samo za Daruvarske toplice kao nositelja projekta, već za cjelokupnu lokalnu zajednicu grada Daruvara, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije jer će rezultirati nizom pozitivnih efekata.

Oni će biti vidljivi kroz jačanje suradnje i umrežavanje turističkog i ugostiteljskog sektora, plasman lokalnih proizvoda, generiranje novih radnih mjesta, ali i stvaranja poticajnog okruženja za daljnji razvoj turističkog sektora i svih sektora direktno i indirektno povezanih s turizmom, navodi se u priopćenju.