Zdravstveni turizam potencijal je za cjelogodišnje poslovanje

Zdravstveni turizam ima vrlo dugu tradiciju na Jadranu, a proteklih godina sustavno se radi na tome da postane glavni pokretač cjelogodišnjeg hotelijersko-turističkog poslovanja, rečeno je u četvrtak na konferenciji Crikvenica International Health Tourism.

Taj skup ugostio je domaće i strane stručnjake iz medicine, turizma, marketinga i brendiranja destinacije. Iskustva i znanja podijelit će 15 predavača iz sedam zemalja. Organizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera. Konferencija traje danas i sutra.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić rekao je na otvaranju da je vlada osigurala sto milijuna eura za poticanje i razvoj zdravstvenog turizma.

Na skupu je istaknuta dugogodišnja reputacija jadranskih ljetovališta, još s kraja 19. stoljeća.

Lječilišni, odnosno zdravstveni turizam, doživljava ponovni uzlet i postaje pokretač razvoja crikveničke rivijere i u 21. stoljeću, rečeno je.

Među predavačima su predsjednik Udruženja slovenskih prirodnih lječilišta Iztok Albauer, direktorica Human Technology Clustera – Styria iz Graza u Austriji Lejla Pock, viša direktorica savjetovanja za vodstvo, upravljanje i poslovne rizike u tvrtki VMarsh i Simone Zagrodnik Paula Wilson i drugi.

U radu konferencije sudjeluje 200 domaćih i inozemnih stručnjaka – 150 neposredno i 50 online.